Αποφθέγματα από διάσημους χορευτές που δίνουν κίνητρο να συνεχίσετε το χορό

A
A
 

Τι είναι εκείνο που σας εμπνέει περισσότερο ως χορευτής; Ποιο είναι το κίνητρο που σας κάνει να νιώθετε ότι η σκληρή δουλειά, η απόρριψη και οι θυσίες αξίζουν τον κόπο για την εκπλήρωση του ονείρου σας; Τι είναι εκείνο που σας κάνει να θέλετε να τρέξετε σε ένα άδειο στούντιο χορού και να δημιουργήσετε κάτι νέο;

Η Cindy Clough, ιδιοκτήτρια ενός στούντιο με πάνω από τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας, συχνά κρεμάει αφίσες με κείμενα σχετικά με το χορό στους τοίχους του στούντιο της, τα οποία σχετίζονται με τη δημιουργικότητα ή τη σημασία της ομαδικής εργασίας. Μερικές φορές αποφθέγματα από διάσημους χορευτές είναι η ώθηση που χρειάζεστε για να πυροδοτήσετε την φαντασία σας και να θυμίσετε στον εαυτό σας γιατί αγαπάτε αυτό που κάνετε.

Παρακάτω θα δούμε 10 αποφθέγματα από διάσημους χορευτές σχετικά με το τι σημαίνει η μορφή της τέχνης τους και γιατί αξίζει να αγωνίζονται σκληρά για το χορό:

Martha Graham (Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος)

“Υπάρχει μια ζωτικότητα, μια δύναμη ζωής, μια ενέργεια, μια επιτάχυνση, που μεταφράζεται μέσα από σας σε δράση και επειδή υπάρχει μόνο ένας από σας ανά πάσα στιγμή, αυτή η έκφραση είναι μοναδική”.

 

Fred Astaire (βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός χορευτής, χορογράφος, τραγουδιστής και ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου)

“Κάνε το μέγιστο, κάντο σωστά και κάντο με στυλ”

 

Μία Μάικλς (Αμερικανίδα χορογράφος)

“Αν χορεύεις με την καρδιά σου, το σώμα σου θα ακολουθήσει”

 

 Agnes de Mille (Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος)

“Για να χορέψετε πρέπει να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Να γίνετε μεγαλύτεροι, πιο όμορφοι, πιο ισχυροί. Αυτή είναι η δύναμη, είναι η δόξα στη γη και είναι δική σας για να την πάρετε”

 

Alvin Ailey (διάσημος χορευτής και χορογράφος που ίδρυσε το Alvin Ailey American Dance Theater)

“Η δημιουργική διαδικασία δεν ελέγχεται από ένα διακόπτη που μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε, είναι μαζί σας όλη την ώρα”

 

Stacey Tookey (χορεύτρια και χορογράφος από τον Καναδά)

“Μην αφήνετε το φόβο να σας κρατά πίσω. Το να είστε φοβισμένοι είναι ένα κομμάτι της ζωής. Αν πιστεύετε στο ταλέντο σας, θα ανακαλύψετε ότι είστε το μόνο άτομο που είναι μαζί σας”

 

Twyla Tharp (Αμερικανίδα χορεύτρια, χορογράφος και συγγραφέας)

“Η τέχνη είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις χωρίς να φύγεις από το σπίτι”

 

Mikhail Baryshnikov (Ρωσοαμερικάνος χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός)

“Απορρίπτω πραγματικά αυτή τη σύγκριση που λέει: “Ω, αυτός είναι καλύτερος. Αυτός είναι ο επόμενος καλύτερος. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο”

 

Martha Nichols (διάσημη ηθοποιός και χορεύτρια που συμμετείχε σε ταινίες όπως το La La Land κ.α.)

“Η υπομονή δεν είναι συνώνυμο της αναμονής. Απαιτεί δουλειά, πίστη και αντοχή. Δουλειά για κάτι που θέλεις. Αν δεν το έχεις ακόμα, πρέπει να να κάνεις περισσότερη δουλειά”

 

Τζούντιθ Τζέιμισον (Αμερικανίδα χορεύτρια και χορογράφος)

“Εάν κοιτάξετε ένα χορευτή στη σιωπή, το σώμα του/της θα είναι η μουσική. Αν ενεργοποιήσετε τη μουσική, αυτό το σώμα θα γίνει επέκταση αυτού που ακούτε”

 

Πηγή άρθρου: balleton.gr , dancespirit.com

Baila.gr
 
Main Menu x
X