Natalia Osipova – Sergei Polunin στην Αθήνα

A
A
 

                                                                                                                   Τα αστέρια του μπαλέτου, Natalia Osipova – Sergei Polunin, το Δεκέμβριο στο Θέατρο Παλλάς!

                                                                                                                                                                                                                              Ένα εκρηκτικό χορευτικό ζευγάρι (ζευγάρι και στη ζωή), Natalia Osipova – Sergei Polunin, ερμηνεύουν -στην πρώτη κοινή τους μοντέρνα σκηνική προσέγγιση- έργα κορυφαίων χορογράφων, με τη συμμετοχή των χορευτών Jason Kittelberger και James O’Hara.

Η διάσημη Ναταλία Οσίποβα (Natalia Osipova) έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις κορυφαίες Ζιζέλ -του ομώνυμου μπαλέτου- και Οντέτ -της Λίμνης των Κύκνων-, όλων των εποχών. Το πρώην μεγάλο αστέρι των Μπολσόι, που συνεχίζει πλέον την καριέρα της χορεύοντας ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου στο American Ballet Theatre, στο Royal Ballet και στη Σκάλα του Μιλάνου συναντάται με τον επίσης κορυφαίο Σεργκέι Πολούνιν (Sergei Polunin), το τρομερό παιδί της σύγχρονης χορευτικής σκηνής, επίτιμο προσκεκλημένο των Μπολσόι και πολυβραβευμένο στα 25 μου μόλις χρόνια. Ο Σεργκέι Πολούνιν έγινε ευρύτερα γνωστός το 2014 όταν έλαβε μέρος στο βιντεοκλίπ «Take me to Church» που έγινε viral, ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα βγει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Dancer» σε σκηνοθεσία Steven Cantor, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

  • Qutb, χορογραφία Sidi Larbi Cherkaoui

Qutb στα αραβικά σημαίνει «άξονας», «στύλος» κι έχει πολλαπλές συμβολικές και μυστικιστικές αναφορές στην παράδοση των Σούφι. Εδώ, η Ναταλία Οσίποβα ενώνει δυνάμεις με τους σπουδαίους σολίστες Jason Kittelberger και James O’Hara, δημιουργώντας την αίσθηση μίας μυστικιστικής αποκάλυψης. Αίσθηση η οποία εντείνεται μοναδικά από τον υπέροχο συνδυασμό της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με τους παραδοσιακούς ήχους των Σούφι.

Χορογραφία: Sidi Larbi Cherkaoui
Χορεύουν: Natalia Osipova, Jason Kittelberger and James O’Hara
Διάρκεια: 22’

  • Silent Echo, χορογραφία Russell Maliphant

Ένα παιχνίδισμα με τη μουσική και το φωτισμό ενός ντουέτου (Ναταλία Οσίποβα, Σεργκέι Πολούνιν) με βάση το κλασικό «pas de deux».

Χορογραφία: Russell Maliphant
Επιμέλεια Μουσικής / Σχεδιασμός Φωτισμού: Michael Hulls
Χορεύουν: Natalia Osipova και Sergei Polunin
Διάρκεια: 22’

  • Run Mary Run, χορογραφία Arthur Pita

Μία ιστορία τοξικής αγάπης, εμπνευσμένη εν μέρει από τη σχέση της Amy Winehouse και του Blake Fielder-Civil, η αφήγηση της οποίας ξεκινά από το τέλος και έχει ως ηχητικό background τη μουσική της Shangri-Las, που μεσουρανούσε στους εφήβους του 1960, και του Frank Moon.

Χορογραφία: Arthur Pita
Μουσική: Shangri-Las, Crystals και David Lynch
Χορεύουν: Natalia Osipova και Sergei Polunin
Διάρκεια: 36’

Η Ρωσίδα Ναταλία Οσίποβα γεννήθηκε στη Μόσχα το 1986. Το 2004 αποφοίτησε από την Ακαδημία του Μπαλέτου Μπολσόι και την ίδια κιόλας χρονιά εντάχθηκε ως επαγγελματίας στο μπαλέτο. Το 2008 έγινε σολίστ και το 2010 πρώτη χορεύτρια. To 2011, έγινε η πρώτη χορεύτρια στο Μπαλέτο Mikhailovsky, ενώ πλέον είναι πρίμα μπαλαρίνα στο Royal Ballet. Μέχρι σήμερα έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Έχει χορέψει κορυφαίους κλασικούς ρόλους και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, όπως το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, το American Ballet Theatre και το Μαριίνσκυ. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην παράσταση «The Flames of Paris» του Alexei Ratmansky, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.

Γεννημένος στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Πολούνιν ξεκίνησε την εκπαίδευσή του σε ηλικία 4 ετών στην Γυμναστική Ακαδημία του Κιέβου. Μόλις αποφοίτησε, σε ηλικία 13 ετών, έγινε μέλος του Royal Ballet School. Το 2009 έγινε σολίστ του Μπαλέτου και τον Ιούνιο του 2010 έγινε ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του. Όμως, το 2012 ανακοίνωσε την άμεση αποχώρησή του. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ένιωθε δυστυχισμένος γιατί «ο καλλιτέχνης μέσα του πέθαινε». Μερικούς μήνες αργότερα δέχτηκε την πρόταση του Μπαλέτου Στανισλάφσκι και έγινε πρώτος χορευτής του. Έχει διακριθεί με αμέτρητα βραβεία μεταξύ άλλων το Prix de Lausanne.


Natalia Osipova – Sergei Polunin & Guests

info: θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3213100 | ώρα έναρξης: 20.30 | Διάρκεια: 120’ με διάλειμμα | Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Δ: 40€, Ζώνη Γ: 50€, Ζώνη Β: 65€, Ζώνη Α: 75€, Διακεκριμένη Ζώνη: 95€.

Για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, άνεργους, έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες: Ζώνη Δ: 32€. Για ανέργους, ειδική τιμή στη Ζώνη Δ’: 30€ | Προπώληση τηλεφωνικά στο 11876, στα ταμεία του Παλλάς και στο viva.gr.

 


Πηγή άρθρου : balleton.gr , dancepress.gr

Baila.gr
 
Main Menu x
X