4 καλλιτέχνες που άλλαξαν την εικόνα στο μπαλέτο!

A
A
4 καλλιτέχνες που άλλαξαν την εικόνα στο μπαλέτο
 
Τέσσερις καλλιτέχνες που άλλαξαν την εικόνα στο μπαλέτο!

Το μπαλέτο είναι μια υψηλόβαθμη τέχνη με ρίζες από την Ιταλική Αναγέννηση του 15ου αιώνα που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα είδος χορού από θιάσους στη Γαλλία και τη Ρωσία. Με την πάροδο των ετών το μπαλέτο εξελίχθηκε και άλλαξε μορφή μέσα από τις κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες καταξιωμένων χορογράφων και από τις ερμηνείες ταλαντούχων χορευτών.

Έτσι στη σημερινή εποχή υπάρχουν κάποιοι διάσημοι χορευτές που με το έργο τους έχουν αλλάξει τη μορφή του μπαλέτου δημιουργώντας νέα δεδομένα στον κόσμο της χορευτικής τέχνης. Τέσσερις καλλιτέχνες που έχουν αλλάξει την εικόνα του μπαλέτου είναι οι:

Misty Copeland

Η παγκοσμίου φήμης μπαλαρίνα, Misty Copeland ξεκίνησε την εκπαίδευσή χορού σε ηλικία 13 ετών και γρήγορα προήχθη σε σολίστ. Κατάφερε να γίνει η πρώτη Αφρο-Αμερικανή σολίστ στην ιστορία των τελευταίων 20 ετών του American Ballet Theatre. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη Αφρο-Αμερικανή μπαλαρίνα που έγινε κορυφαία χορεύτρια στα 75 χρόνια της ιστορίας του American Ballet Theatre.

misty_Copeland_1
Misty_Copeland
 

Yuan Yuan Tan

H Yuan Yuan Tan στα τέλη του 1990 έγινε η νεότερη κορυφαία χορεύτρια στην ιστορία του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Ballet) και η πρώτη Κινέζα μπαλαρίνα που προήχθη σε κορυφαία χορεύτρια. Έχει ξεχωρίσει για τις ερμηνείες της σε κορυφαία έργα όπως Giselle, Romeo and Juliet και άλλα και κατ’ επέκταση είναι ένα από τα ονόματα-ορόσημα από τους κορυφαίους χορευτές του San Francisco Ballet.

Yuan Yuan Tan
Yuan Yuan Tan
 

Sergei Polunin

Ο Sergei Polunin αποχώρησε από το Royal Ballet με το οποίο χόρευε ως κορυφαίος χορευτής σε ηλικία 22 ετών αφήνοντας έκπληκτο τον κόσμο του μπαλέτου καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει ένα επάγγελμα που είχε τόσους πολλούς περιορισμούς. Συνέχισε να χορεύει ως guest καλλιτέχνης με διάσημους θιάσους μπαλέτου σε όλο τον κόσμο και χόρεψε το κομμάτι Take Me To Church του Hozier σε ένα video clip, το οποίο είχε πάνω από 12 εκατομμύρια προβολές. Το ερώτημα είναι αν τo «κακό παιδί του μπαλέτου» όπως τον χαρακτηρίζουν θα επιστρέψει…

Sergei_Polunin_34
Sergei_Polunin
 

Alessandra Ferri

Η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Alessandra Ferri συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις ερμηνείες της στα 52 της χρόνια παρόλο που η μέση ηλικία συνταξιοδότησης για τους χορευτές είναι στα 35 έτη. Η Ιταλίδα Απόλυτη Πρίμα Μπαλαρίνα χόρεψε με το Βασιλικό Μπαλέτο (1980 – 1984), το American Ballet Theatre (1985 – 2007) και το La Scala Ballet (1992 – 2007). Αποχαιρέτησε το κοινό στις 10 Αυγούστου 2007 σε ηλικία 44 ετών έχοντας αποφασίσει να σταματήσει το χορό. Όμως το 2013 επέστρεψε ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Woolf Works, ένα μπαλέτο τριών πράξεων σε χορογραφία Wayne McGregor με υπόθεση που βασίζεται στα έργα της Βιρτζίνια Γουλφ.

Alessandra Ferri
Alessandra Ferri
 

Πηγή πληροφοριών: elleuk.com

Πηγές εικόνων: nycdancestuff.files.wordpress.com, sfballetblog.org, russianmind.com, danzainfiera.it

Πηγή άρθρου: balleton.gr

Baila.gr
 
Main Menu x
X