Αντιδρούν διαφορετικά στη μουσική οι εγκέφαλοι των χορευτών?

A
A
Αντιδρούν διαφορετικά στη μουσική οι εγκέφαλοι των χορευτών?
 

Μήπως οι εγκέφαλοι των χορευτών αντιδρούν διαφορετικά στη μουσική από ότι άλλων ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων και των έμπειρων μουσικών; Μια νέα μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι οι χορευτές αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο τα μουσικά έργα σε σχέση με άλλους καλλιτέχνες.

Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι. Ο χορός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη μουσική. Είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος με τη μουσική. Έτσι οι χορευτές έχουν την ικανότητα να καταλαβαίνουν το ρυθμό και να κινούνται με βάση τη μουσική του κάθε έργου.

Σε πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, οι ερευνητές παρακολούθησαν τις εγκεφαλικές λειτουργίες 20 επαγγελματιών χορευτών, 20 επαγγελματιών μουσικών και 20 ανθρώπων που παρακολουθούσαν ένα video μιας χορευτικής παράστασης. Σε σύγκριση με άλλες ομάδες ανθρώπων, οι εγκέφαλοι των χορευτών αποκριθήκαν ταχύτερα στις ξαφνικές εναλλαγές της μουσικής, ακόμη και πριν οι ίδιοι οι χορευτές συνειδητοποιήσουν τις αλλαγές. Ενώ παρακολουθούσαν το video, οι εγκέφαλοι τους παρουσίαζαν επίσης λειτουργίες σχετικές με τη μνήμη και τις συναισθηματικές διαδικασίες.

Γνωρίζετε ότι η μουσικότητα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δημιουργικής σας έκφρασης. Πλέον, αυτή η έρευνα αποκαλύπτει μια ακόμη βαθύτερη σχέση μεταξύ των δύο μορφών τέχνης.

Πηγή άρθρου : balleton.gr , pointemagazine.com

Baila.gr
 
Main Menu x
X