Τα 4 κορυφαία οφέλη του χορού

A
A
Τα 4 κορυφαία οφέλη του χορού
 

Τα 4 κορυφαία οφέλη του χορού

Ο χορός βοηθάει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να γυμναστούν και να διατηρηθούν σε φόρμα. Εκτός από τρόπος ψυχαγωγίας, ο χορός έχει πολλά θετικά οφέλη για την υγεία. Τα μεγαλύτερα οφέλη του χορού είναι ευελιξία, δύναμη, μεγαλύτερη αντοχή και συναισθηματική ευεξία. Κατά συνέπεια αποτελεί έναν καλό τρόπο άσκησης. Ανάλογα με τους στόχους σας, ο χορός θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος διασκέδασης για τη βελτίωση της υγείας σας.

Τα μεγαλύτερα οφέλη του χορού για την υγεία είναι:

1. Ευλυγισία

Ο χορός προσφέρει ευλυγισία. Τα περισσότερα μαθήματα χορού ξεκινούν με ασκήσεις stretching. Οι χορευτές πρέπει να είναι ευλύγιστοι για να μπορούν να κάνουν όλο και πιο πολύπλοκες κινήσεις. Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος της κίνησης τόσο περισσότεροι μύες μπορούν να κάμπτονται και να επεκτείνονται. Οι περισσότερες μορφές χορού απαιτούν κάμψη και τέντωμα, έτσι οι χορευτές φυσικά γίνονται πιο ευέλικτοι απλά χορεύοντας.  

2. Δύναμη

Ο χορός ενδυναμώνει το σώμα αναγκάζοντας τους μυς να αντισταθούν στο βάρος του ίδιου του χορευτή. Πολλά είδη χορού όπως η τζαζ και το μπαλέτο περιλαμβάνουν άλματα ψηλά στον αέρα. Τα άλματα απαιτούν τεράστια δύναμη των κύριων μυών των ποδιών. 

3. Αντοχή

Ο χορός είναι σωματική άσκηση. Η άσκηση αυξάνει την αντοχή. Η αντοχή είναι η ικανότητα των μυών να δουλεύουν σκληρά για όλο και μεγαλύτερες χρονικές περιόδους χωρίς κόπωση. Ο τακτικός χορός είναι εξαιρετικός για τη βελτίωση της αντοχής. Η αύξηση του καρδιακού παλμού μπορεί να ενισχύσει την αντοχή. Όπως και σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης, ο χορός δημιουργεί αντοχή.

4. Αίσθηση ευημερίας

Ο χορός είναι μια κοινωνική δραστηριότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί και κοινωνικοποίηση με φίλους συμβάλουν στην υψηλή αυτοεκτίμηση και θετική σκέψη. Ο χορός προσφέρει πολλές ευκαιρίες να συναντηθείτε με άλλους ανθρώπους. Η συμμετοχή σε μια τάξη χορού μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσει κοινωνικές δεξιότητες. Επειδή η σωματική δραστηριότητα μειώνει το στρες και την ένταση, ο τακτικός χορός δίνει μια γενική αίσθηση ευεξίας.

Πηγή: balleton.gr

 thoughtco.com

Baila.gr
 
Main Menu x
X